Afrikaanse wissel voor Op Roakeldais

Bij Op Roakeldais was het al even bekend, maar de groep uit Togo kan vanwege het niet krijgen van een visum helaas de reis naar Warffum niet maken. Maar niet getreurd, want door snel schakelen hebben we een vervanging geregeld. De groep Simba Arts uit Zimbabwe heeft wel een visum gekregen en zal de trip naar Europa maken. Dit betekent dat we voor het eerst in de 51 jarige geschiedenis van Op Roakeldais een groep uit dit land mogen verwelkomen. Naast Nederland zullen ze ook Bergen, Noorwegen aandoen.

De groep zal met 12 leden afreizen naar Warffum inclusief Afro-Jazz muzikant Victor Kunonga. Ze hebben een focus op verschillende gebieden zoals, dans, muziek, gesproken woord, kunst en voetbal. Via deze weg willen ze de jeugd helpen zich te ontplooien. De manager van de groep is erg blij naar Europa te komen; “de initiatieven die de groep neemt zorgen ten eerste voor entertainment richting haar publiek. Daarnaast kunnen ze de jeugd stimuleren door te werken en ervaring op te doen. Dit betekent erg veel voor de jongeren. De Europese tournee zal een grote brug slaan tussen de verschillende culturen.”

De manager vervolgt; “voor de groep is deze reis een enorme mogelijkheid om te leren en ervaring op te doen door op te treden voor zo’n groot publiek. Tijdens de optredens willen ze de boodschap van ‘ubuntu’ (vrij vertaald; menselijke goedheid) laten zien/ horen. Het doet ze plezier hun land te mogen vertegenwoordigen en te laten zien door middel van kunst. Ze zien zichzelf hierbij als ambassadeurs van Zimbabwe die positieve informatie over het land verspreiden.