Festival Op Roakeldais 2020 afgelast

Met pijn in ons hart en tegen onze wil heeft het bestuur en artistieke leiding van Festival Op Roakeldais vanavond moeten besluiten het festival, en alle onderdelen die daar bij horen zoals Oprikodais, de Latin Night, de Seniorenmiddag en de Scholendag,  in 2020 niet door te laten gaan.

Door de situatie in de hele wereld is het voor festivals en dansgroepen niet mogelijk om sluitende tournees te plannen. Dit in combinatie met de situatie en de maatregelen in Nederland (tot ten minste 1 juni) is het onmogelijk geworden om een 55e editie van Op Roakeldais te organiseren in 2020 die Op Roakeldais waardig is.

WIj zijn hier net zo verdrietig over als jullie waarschijnlijk zijn. Maar het is niet meer verantwoord om door te gaan met organiseren met zoveel onzekerheid. We zouden de kosten voor de organisatie én de dansgroepen te ver moeten laten oplopen. Met het risico dat we in 2021, en de jaren daarna, geen festival meer zouden kunnen organiseren.

De 55e editie van Festival Op Roakeldais zal in 2021 gaan plaatsvinden. Zet alvast maar in je agenda: 24 t/m 27 juni 2021. Laten we daar met elkaar een nog specialere editie van gaan maken!

Via Facebook blijven we iedereen op de hoogte houden en zullen we de komende moeilijke tijd ook voor afleiding en mooie herinneringen aan ons prachtige festival blijven zorgen om de moed er in te houden.

Blijf gezond én Dance with the Word!