Goed nieuws uit Ghana: De visa zijn binnen

Met trots kan de organisatie vermelden dat Nkrabea Dance Group de visa binnen heeft en met zekerheid aanwezig zal zijn bij de 53ste editie. De groep heeft al vele reiservaring en heeft eerder deelgenomen aan festivals in UK en Azië. Groepsleider Emmanuel Tenge is blij dat zijn groep de rijke cultuur van Ghana nu ook in Nederland kan delen. In de Ghanese cultuur is De groep zal deelnemen met 16 personen en nemen eigengemaakte, uit hout gesneden, instrumenten mee.

In Ghana behoort iedereen tot een stam. De tradities die bij de betreffen stam horen, bepalen voor een belangrijk deel de leefwijze van de personen in kwestie.

Er zijn seizoensfeesten die hele stammen bijwonen. De bezoekers steken zich daarbij in traditionele kledij. Ze doen hetzelfde bij familiefeesten zoals geboortefeesten, bruiloften en begrafenissen. Er komen op dit soort familiefeesten soms wel honderden familieleden bijeen. Vaak zie je vrouwen dezelfde kleding dragen. De kleur of het patroon van de stof zegt vaak iets over de gebeurtenis.

Ook goed contact met je buren is erg belangrijk in de Ghanese leefwijze. Gastvrijheid staat hoog aangeschreven. Iedereen helpt iedereen. Iets wat deze groep 100% ademt.