Op Roakeldais ‘Op en om de Terp’

Op Roakeldais viert dit jaar haar 50ste verjaardag. Het wordt een feestelijke editie met als absolute hoogtepunt zaterdag 27 juni. Op die dag zal het hele dorp worden omgetoverd tot een feestlocatie om samen deze mijlpaal te vieren. Vanaf 11:00 uur barsten de festiviteiten los. Verspreid door het dorp treden artiesten op, worden er (ambachtelijke) workshops gegeven en verhalen voorgedragen.

De jeugd kan zich vermaken met een internationaal pannatoernooi. Diverse dansgroepen hebben hun deelname toegezegd waardoor het met recht een wereldtoernooi genoemd mag worden. Ook interessant is een bezoekje aan het museum. Men kan daar genieten van een tentoonstelling over 50 jaar Op Roakeldais.

Van al deze activiteiten krijgt een mens trek. Daarom wordt er in de culinaire straat goed voor de inwendige mens gezorgd. Hier kan men vanaf 11:00 uur terecht om de mooiste smaken te proeven en de lekkerste geuren te ruiken. Wereldgerechten en lekkere hapjes worden geserveerd om met een volle maag te beginnen aan het middagprogramma. In de kunststraat kan er gekeken worden naar wereldkunst. Ook de dansgroepen zullen hier aanwezig zijn met een eigen kraam.

Naar traditie begint de middag met de wervelende parade door het dorp. Aansluitend verplaatst het feest zich richting het festival terrein. Voor € 5,- kan jong en oud genieten van dansvoorstellingen, dans- en muziekworkshops en live muziek.

We hopen een ieder te mogen verwelkomen tijdens Op Roakeldais 2015!