Nieuw en exclusief: Op Roakeldais on Water!

Al sinds jaren is festival Op Roakeldais bezig met het ontwikkelen van een breed aanbod aan activiteiten die naast de prachtige dansvoorstellingen te zien zijn. Tijdens de 53ste editie in 2018 verwacht het festival weer prachtige groepen van over de hele wereld. Van Russische topkwaliteit, tot de energieke dans en ritmes uit Ghana en van Indonesische finesse tot de wereldkampioenen Salsa uit Colombia. In samenwerking met de Mexicaanse muzikantengroep ‘Imaginason’ heeft Artistiek Directeur, David Kloosterhuis, de handen ineen geslagen om het publiek ook kennis te laten maken met twee volkslegendes op een wel hele exclusieve manier.

Op dinsdagavond 26 juni, voorafgaande aan het festival, zullen er vanaf 21.00 uur bootjes varen door de kanalen van Warffum. Het publiek kan meevaren op zo’n bootje en genieten van een kapitein aan boord die, met ondersteuning van Mexicaanse muzikanten, twee volkslegendes zal vertellen. Één legende komt uit Mexico, het andere van het eiland Ameland en deze twee legendes komen op een prachtige manier samen. Laat je verrassen door de overeenkomsten tussen deze verhalen.

Tekstschrijver en regisseur van de productie Menno Kloosterhuis verteld: “Lange tijd geleden, was het nog hard werken voor alle eilandbewoners op Ameland. De mensen moesten het hoofd boven water houden door het verbouwen van gewassen op het land en datgene wat de zee hen gaf, landbouw, visserij en gejut op het strand. Vooral de visserij was een hard bestaan en zeker niet zonder gevaren. Zo woonde er ooit een oude weduwe, genaamd Rixt, wiens man nooit was teruggekeerd van de walvisvangst. In een eerdere tijd aan de andere kant van de wereld, was de Spaanse kapitein Hernán Cortés bezig met het veroveren van het Azteken-imperium in Mexico en viel de mooiste vrouw uit het dorp ‘La Malinche’ als een blok voor de overheerser en hielp hem met zijn strijd tegen de Azteken, totdat zij plotseling door hem verlaten werd en zij haar kinderen nooit weer terugzag.”

De kanalen van Warffum worden verlicht met fakkels en lichtjes en door de klanken vanuit de prachtige bootjes is het ook leuk om langs de kant het tafereel te aanschouwen. “Tijdens het boottochtje wordt het publiek meegenomen in het verhaal door acteurs langs de kant, echte Azteken dansen en muziek aan boord. Een prachtige manier om twee volkslegendes te beleven” aldus Menno Kloosterhuis.

Voor deze exclusieve ervaring zijn maar 80 kaartjes te koop. Zorg dus dat je er snel bij bent. Deze tickets zijn online via de website te koop. Ze kosten € 6,- inclusief ticketfee.