Bolivia

Dans

BAFOPAZ

Voorafgaand aan de Europese kolonisatie, was de Andes-regio van Bolivia een deel van het Inca-rijk — de grootste staat in precolumbiaans Amerika. Het Spaanse Rijk veroverde de regio in de 16e eeuw. Tijdens het grootste deel van de Spaanse koloniale periode werd dit gebied Opper-Peru genoemd. Na het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1809 volgde 16 jaar van oorlog alvorens de republiek, genoemd naar Simón Bolívar, op 6 augustus 1825 werd opgericht. Al deze invloeden zijn terug te zien in de dans en muziek van de fantastische groep Bafopaz.

Ballet Folklorico de La Paz is een privé-organisatie gecreëerd op 20 november 2006, die zich richt op de integratie van mensen, cultuur als de belangrijkste ontwikkelingsfactor van het land, onderzoek en verspreiding van de verschillende culturele manifestaties van ons land, voorstel van creatieve en dynamische shows en training van dansers onder het concept van de Boliviaanse folklore.

De Boliviaanse bevolking is multi-etnisch, met bijvoorbeeld indianen, mestiezen, Europeanen en Afrikanen. De gesproken voertaal is Spaans, hoewel ook het Aymara, het Quechua en Guaraní officieel zijn, evenals 33 andere inheemse talen. Het grote aantal verschillende culturen in Bolivia heeft veel bijgedragen aan een grote diversiteit op gebieden als kunst, gastronomie, literatuur en muziek. De groep laat veel diversiteit zien en herkenbaar zijn de prachtige kostuums.