Botswana

Dans

Kgabosereto traditional troupe

Uit Botswana komt de traditionele groep Kgabosereto traditional troupe onder leiding van Masile Kgotso. Botswana bestaat voor een groot gedeelte uit een dorre hoogvlakte; in het oosten zijn heuvels. De Kalahari-woestijn strekt zich uit over het zuiden en het westen. Door het noordwesten stroomt de rivier Okavango, die uitmondt in een reusachtige binnendelta.

Kgabosereto is een groep die in 2007 werd opgericht door vier getalenteerde jonge mensen in het dorp Thamaga in het district Kweneng met de namen Dominic Seabelo, Kgotso Masila, Baboloki Mogolole en Thabiso Rankaba. De groep trekt vooral jongeren aan uit Thamaga, Moshupa, Kumakwane en de omliggende gebieden en bevat 35 actieve leden. De groep heeft vele malen deelgenomen, waaronder bruiloften, feesten en wedstrijden, enz. De groep laat dansen zien zoals de Setapa, verschillende soorten tsutsube, selete, sekalaka, phathisi, dikhwaere en anderen.

Masile vertelt dat de groep met veel trots de cultuur van Botswana wil verspreiden wereldwijd. Zo heeft de groep al een keer voor de president mogen optreden!