Brazilië

Dans

Flor Ribeirinha

Brazilië is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika, het beslaat bijna de helft van dit continent. Het is bovendien het vijfde grootste land ter wereld, alleen Rusland, Canada, de Verenigde Staten en China zijn groter. Met meer dan 208 miljoen inwoners is het daarnaast het zesde land gemeten naar bevolkingsomvang.

De oorspronkelijke bevolking van Brazilië bestond uit indianen die de tropische kuststrook, het Paraná- en het Amazonebekken bewoonden. De kolonisatie van Brazilië begon in 1500 met de komst van zeevaarder Pedro Álvares Cabral, die Brazilië tot Portugese kolonie uitriep. De Braziliaanse noordkust viel in de 17e eeuw enige tijd onder Nederlands koloniaal bestuur

Ontworpen door Dona Leonor Domenica werd Flor Ribeirinha opgericht op 27 juli 1993, in de gemeenschap van São Gonçalo Beira Rio, gelegen op de linkeroever van de rivier de Cuiabá. De gemeenschap danst op het grondgebied van Coxiponês Indianen -en diens aanwezigheid wordt herinnerd in de fysieke kenmerken van de bewoners, het ritme en de danspasjes van de groep. Flor Ribeirinha kon niet stoppen met werken en deze prachtige dansgroep weerspiegelt het Braziliaanse multiculturalisme van Indianen, de Afrikaans roots, Portugees en Spanjaarden.