Colombia

Dans

El Balcon de los Artistas

Adembenemend, spectaculair en nog nooit eerder vertoond tijdens Op Roakeldais!

De artiesten van El Balcon de los Artistas komen uit Medillín, een stad in het noordwesten van Colombia. De na Bogota, grootse stad van Colombia, Medellín, ligt in een vallei en wordt omsloten door bergen en staat bekend als stad van de eeuwige lente.

De groep staat voor kwaliteit en dat wordt helemaal duidelijk in de hoeveelheid prijzen die zij hebben gewonnen. El Balcon de los artistas mag zich o.a. winnaar noemen van de World Latin Dance Cup in Miami, een van de meest belangrijke Salsa competities ter wereld. In 2015 stonden ook  de festivals in Frankrijk en Duitsland verteld van de power en kwaliteit van de dansers en musici en sloten af met staande ovaties.

De groep presenteert een breed repertoire met o.a. Salsa, Mambo, cha cha cha en merengue en worden begeleid door een compleet salsa orkest met leadzangeres. Alle dansstijlen hebben de grondligging van de bakermat van de traditionele dans en muziek in Colombia. Kenmerkend van de Colombiaanse salsa is het snelle voetenwerk en de acrobatische kunsten van de dansers en dat gaan we beleven tijdens de 53ste editie.

Leider van de groep, William Carvajal, is een bewogen choreograaf een heeft met zijn groep tevens een belangrijke maatschappelijke functie in Medellín, Colombia. Met zijn dansgroep geeft hij de minst bedeelde jongeren in de samenleving ( veelal afkomstig uit de sloppenwijken) een unieke kans om zich te richten op dans en muziek, zodat zij hierdoor uit de criminaliteit blijven. Dit is soms net het zetje die zij nodig hebben. Hierdoor kan Op Roakeldais met trots zeggen: een top ensemble!