Kazachstan

Dans

National Ensemble Saltanat

Kazachstan, officieel de Republiek Kazachstan, is een land in Azië en Europa dat grenst aan Rusland, China, Kirgizië, Oezbekistan, Turkmenistan en de Kaspische Zee. Kazachstan is het grootste land in Centraal-Azië. Het grondgebied ten westen van de rivier de Oeral wordt tot Europa gerekend.

De Kazachen waren een islamitisch nomadenvolk van Turkse afkomst, dat zich in de 18e eeuw onderwierp aan het tsaristische Rusland. Na de Russische Revolutie werd voor hen in 1920 de Kirgizische Autonome Socialistische Sovjetrepubliek (Kirgizische ASSR) binnen de Russische Federatie opgericht, die in 1925 werd omgedoopt in Kazachse ASSR en waarvan een jaar later de Kirgizische ASSR werd afgesplitst (de huidige republiek Kirgizië).

Het Nationaal Ensemble Saltanat behoort tot de absolute klasse van het land en reist de gehele wereld over om met trots de speciale dans en muziek ten toon te brengen aan een groot publiek. De invloed van hun roots, o.a. de nomaden en paardencultuur zijn belangrijke elementen in de traditionele dans en muziek.

Verwonder je en ga mee op reis door Kazachstan!