Mexico

Dans

Ballet Mexicanisimo

 

Kleurrijke kostuums, energieke dansen, diversiteit, een rijke Pre-Hispanic historie dit in combinatie met schallende trompetten en prachtig viool en gitaar-werk; Mexico komt naar Op Roakeldais!

Ballet Mexicanisimo komt uit de badplaats Puerto Vallarte in de staat Jalisco. De staat Jalisco grenst aan de Grote Oceaan in het westen van Mexico. Jalisco staat vooral bekend om de typisch Mexicaanse uitingen die wij kennen in Nederland, namelijk de Tequila, sombreros en de Mariachis die komen allemaal oorspronkelijk uit deze staat.  Ballet Mexicanisimo neemt het publiek mee op rondreis door Mexico met de heerlijke Mexicaanse dans en muziek en zijn voor de eerste keer in Europa. Kenmerkend voor deze enthousiaste dansgroep zijn de werkelijk waar prachtige Azteken kostuums en producties die zij vertonen. De Azteken of Mexica waren de dragers van een militaristische Meso-Amerikaanse beschaving die bestond tussen circa 1200 en 1521 in het huidige Mexico en heeft nog altijd z’n invloeden in de huidige Mexicaanse samenleving.

De dansgroep zal worden begeleid door een top Mariachi genaamd ‘Marachi San Juan’ een 9 koppig orkest met solo zanger dat alles in huis heeft om het publiek te laten genieten van de rijke Mexicaanse muziek. Een speciaal feit,  Mariachi San Juan hebben o.a. opgetreden op de bruiloft van de artistiek leider van Festival Op Roakeldais.

Viva Mexico quierido!