Nieuw Zeeland

Dans

Nga Uri A Te Wai-o-Taiki Cultural Group

Kia ora! Of terwijl ‘Hallo’ in het Maori. Maori is het volk en tevens de taal dat Nieuw-Zeeland reeds bewoonde toen het door Europeanen werd ontdekt. De Maori kwamen enkele eeuwen eerder dan de Europeanen op Nieuw-Zeeland, dat destijds nog onbewoond was.

Nieuw-Zeeland is een land in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het bestaat uit twee grote eilanden (Noordereiland en Zuidereiland) en een aantal kleinere eilanden.

Te Marae o Ruapotaka is een ontmoetingsplaats gebaseerd op de in Auckland Oostelijke plaatsen van Glen Innes, Pt. England en Panmure op de kant van de Wai-o-Taiki- rivier en is het thuisland voor de Nga uri a te Wai-o-Taiki Cultural Group. De naam verbind hen met de rivier Wai-o-Taiki en bedoelt hiermee afstamming van de rivier  de Wai-o-Taiki. Het is de plaats waar de gemeenschap kan samenkomen en kennis nemen over de traditionele historie van de Maori. De culturele groep is opgericht om de waarden en gebruiken van de Maori in ere te houden. De leeftijdsopbouw is tussen de 9 en 60+. De groep probeert de samenhang, kracht en zelfvertrouwen  van de leden te ontwikkelen en de families samen te binden.

De groep probeert de standaard van de groep hoog te houden in verband met de discipline, samenwerking, teamwerk en optredens. De optredens zijn gericht op  de ware essentie en geest om Maori te zijn en dit te delen met de essentie en de geest voor het welbevinden van de wereld.