Tomi & su timbalight

Latin Night

Eind 2010 heeft een veelbelovende jonge Cubaanse zanger Tomas Sotolongo Fuentes enkele van de beste salsamuzikanten in België samengebracht, waarmee Tomi & su Timbalight en zijn unieke geluid werden gecreëerd op basis van de gepassioneerde liefde voor muziek en de culturele ontmoeting tussen twee zeer verschillende culturen; de Europeese en de Latijns-Amerikaanse..

Tomi & su Timbalight richtte zich aanvankelijk op Son, de ruggengraat van de Cubaanse Salsa en het traditionele geluid waarin de Cubaanse muziek zijn wortels heeft. Dit gaf de band zijn fundament en een gemeenschappelijk begrip van hun muzikale richting. Al snel begonnen ze het Timba-gevoel aan hun muziek toe te voegen en de groep is nu een van de beste Timba-bands in Europa. Tegenwoordig vertegenwoordigt Tomi & su Timbalight een breed scala aan muzikale genres, van salsa tot jazz. Beheersing van zowel de swingende, traditionele Cubaanse muziek zoals de Son-Montuno, Cha Cha Cha , als de meer eigentijdse grooves en ritmes.

De band wordt gevormd door tien muzikanten, waarvan de meesten uit Cuba komen. Tomi & su Timbalight stevig gestationeerd in België behoudt zijn Cubaanse roots en is zeer gemotiveerd om moderne salsamuziek te maken met een unieke Cubaanse smaak. Niet alleen kun je genieten van de teksten en de Cubaanse ritmes, je kunt ook verwachten dat je visueel wordt verbluft door de dans en de hoge energie van de artiesten Stilzitten lukt niet!