USA

Dans

Bailey Mountain Cloggers

Jonge Tap- dansers, begeleid door vrolijke muziek!

Het is al enige tijd geleden dat er een Clog groep uit de USA heeft deelgenomen aan het festival, maar de hechte groep van de ‘Bailey Mountain Cloggers’, opgericht in 1941, hebben al veel gereisd. De dansers en musici zijn afkomstig uit de staat North Carolina.

Deze meervoudig Nationaal kampioenen zijn allemaal afkomstig van de Mars Hill College en in de groep dansen studenten uit 9 verschillende staten. De dansers brengen elk hun eigen religie, achtergrond en dansstijlen mee. Kenmerkend voor de Bailey Mountain Cloggers is dat hun repertoire diverse dansstijlen kent zoals line dance, Freestyle, Country Hoedowm en nog vele invloeden meer!

De groep danst met een belangrijk doel en dat is om de tradities en de Folk dances van het zuidelijke gebergte in North Carolina goed op de wereldkaart te zetten en om als ambassadeurs de wereld over te reizen en van andere culturen te leren!

Het enthousiasme van de dansers zal van het podium afspatten en begeleid door een geweldig orkest kan het publiek een leuke show verwachten en geprikkeld worden om het feestje op het podium mee te vieren!