Ecuador

Dans

Fundacíon cultural Ñukanchik Ecuador

Hola Ecuador! Het land genoemd naar de evenaar

Ecuador, officieel de Republiek Ecuador, is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evenaar (in het Spaans: Ecuador), die het land doorsnijdt. Het speciale aan deze groep is dat zij voor het eerst een Europees tournee hebben in 2020. Voor het festival is het speciaal aangezien er vrijwel nog nooit een groep uit Ecuador hebben mogen ontvangen.

In de cultuur van Ecuador vind je nog veel aspecten terug van de Inca’s. Zo dragen veel Indigenas (indianen) nog de traditionele kleurrijke kleding. Ook spreken nog zo’n 2 miljoen inwoners de oorspronkelijke taal, het Quechua. Ondanks het feit dat de indianen tot het armste deel van de bevolking horen, zijn ze erg trots op hun oorsprong. Ook markten zijn een belangrijk onderdeel van de indianen cultuur van Ecuador. Ze verhandelen er allerlei handgemaakte goederen, bieden er hun oogst aan en verhandelen vee. Dit is allemaal terug te zien in de dans en muziek van de groep.

Sinds de dag van oprichting in 2004, heeft de groep zich gecommitteerd aan de revitalisering van het culturele geheugen van het Ecuadoraanse volk en zijn zij op zoek gegaan naar de ontwikkeling van een nationalistische identiteit. Geniet van de prachtige originele en kleurrijke kostuums en melodische muziek uit Ecuador!