Parade

Op zaterdag tijdens Op Roakeldais vindt traditioneel de Parade plaats. Alle deelnemende groepen trekken in een kleurige stoet, al dansend en muziek makend, aan het publiek voorbij tegen de achtergrond van het pitoreske beeld van het wierdendorp Warffum.

De parade begint om 13:30 uur en trekt als een kleurrijk lint door de straten van Warffum. Dit jaar zal de parade wederom beginnen op de parkeerplaats bij het voetbalveld. Vanaf de Noorderstraat gaat de Parade via de Pastorieweg en de Torenweg richting de haven. Via de Hoofdstraat loopt de Parade de wierde weer op en slaat rechts de Schoolstraat in. Alle dansgroepen komen voor het museum langs en aan het einde van de straat gaan ze linksaf de Oosterstraat in. Via de Oostervalge zullen de groepen om 15:00 uur aankomen op het Op Roakeldais festivalterrein.

De dansgroepen zullen tijdens de Parade af en toe stoppen om te dansen en het publiek uit te nodigen met ze mee te doen.

Na de Parade beginnen de voorstellingen op het festivalterrein en zullen er workshops worden gegeven. Voor € 10,- per persoon bent u daarbij.

 

Route Parade