Skip to content Skip to footer

Nieuw-Zeeland

LandNieuw-ZeelandGroepNgã Uri o Whiti Te Ra Mai Le Moana Trustdatumjuni 2023LocatieOproakeldaisShare
Ngā Uri o Whiti Te Rā Mai Le Moana Trust

Kia ora, oftewel ‘gezondheid’ is een typische begroeting in Nieuw Zeeland. Het land waar deze prachtige groep vandaan komt. Een land gelegen in het zuidwesten van de Grote Oceaan. In het Maori heet Nieuw-Zeeland ‘Aotearoa’ wat ‘land van de lange witte wolk’ betekent. Ontdekkingsreiziger Abel Tasman aanschouwde als eerste Europeaan Nieuw Zeeland en kwam daar toen der tijd de oorspronkelijke bewoners tegen.

Mai Le Moana Trust is trots eigendom van Pacific en Māori; gedreven om positieve ontwikkeling van jongeren (rangatahi) te ondersteunen door deelname aan culturele activiteiten. De naam beschrijft een concept voor het ontwikkelen van een meer inclusieve ruimte voor zowel Māori als Pasifika rangatahi betekenis; “De afstammelingen van de rijzende zon van de Stille Oceaan.” De groep is zeer actief in eigen land en heeft een grote achterban, maar zal voor het eerst in Europa optreden!

Naast de kenmerkende Haka en adembenemende zang laat de groep ook met trots de tradities en dans cultuur van de Cook eilanden en Samoa zien.